Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΟ - Τα μέρη του υπολογιστή

tower      speakers            monitor
Άσκηση : Συμπληρώστε τα κενά στο αρχείο που βρίσκεται πατώντας εδώ.

Εκτυπωτής (Printer): Είναι η συσκευή που τυπώνει σε χαρτί ή άλλο υλικό (π.χ. διαφάνειες) ό,τι βλέπουμε στην οθόνη του υπολογιστή μας. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένα κείμενο που γράψαμε, μια εικόνα που ζωγραφίσαμε ή κάτι που βρήκαμε στο Διαδίκτυο.

Ηχεία (Speakers): Η συσκευή που μας επιτρέπει να ακούμε ήχους και μουσική από τα προγράμματα του υπολογιστή ή από σελίδες στο Διαδίκτυο.

Οθόνη (Monitor): Η συσκευή που συνδέεται με τον υπολογιστή και χρησιμεύει για να βλέπουμε τα στοιχεία που εισάγουμε σε αυτόν ή τις πληροφορίες που παίρνουμε από το Διαδίκτυο.

Πληκτρολόγιο (Keyboard): Συσκευή με πλήκτρα που σου επιτρέπει να εισάγεις πληροφορίες στον υπολογιστή μέσω γραμμάτων, αριθμών και άλλων χαρακτήρων.


Ποντίκι (Mouse): Είναι μια μικρή συσκευή που συνδέεται με τον υπολογιστή και με την οποία μπορείς να δείχνεις κάτι στην οθόνη, να κάνεις κλικ και να σύρεις εικονίδια.

Πύργος (Tower): Λέγεται και κεντρική μονάδα. Περιέχει τα βασικά εξαρτήματα του υπολογιστή, όπως τη μνήμη, τον επεξεργαστή, το σκληρό δίσκο.

Σαρωτής (Scanner): Συσκευή που σου επιτρέπει να εισάγεις εικόνες ή ολόκληρες σελίδες κειμένου στον υπολογιστή και να τις βλέπεις στην οθόνη σου.

keyboard  mouse  printer  scanner